dissabte, 6 d’octubre del 2012

Forasters a Espanya



Què vol dir ser d’un pais?

Bàsicament, està sotmès a una jurisdicció legal, pagar uns impostos i rebre un serveis. Reduir la territorialitat d’un pais és un mal negoci. Et quedes igual, sota una llei, subjecte d’impostos i amb dret a uns serveis, peró enlloc de fer palès els teus drets a X ciutats, a menys, en concret, i per el cas d’una secesió catalana, passes d'exercir la plenitud de drets a un mercat de 47,5 milions  a un altre de 7,5… En altres paraules, perds la capacitat d'interactuar en iguals de condicions legals i civiques amb el 85% de les persones que avans formaven el teu pais. Passes de gaudir d’uns determinats drets  a 500.000 Km2 a només un 6,3% d’aquest territori.

Què hi guanyes?

Ja no ets solidari de les lleis emanades d’aquest 85% de persones i 94% de territori. De les lleis que allà es facin tu no tens res a dir. Les lleis que tu fas ja no es consulten amb ells. Els serveis del teu 6,3% d’espai en el mòn ja no són plenament compartibles amb la resta del 93,6%, i a l’inrevès.

I ara tu parles. T’interesa reforçar la teva capacitat de decisió al teu 6,3% a canvi de perdrela al 93,7%?

Què interessa als teus fills? Cercar fenya? Doncs explica’ls que amb la independència passen de ser iguals a un mercat laboral de 47,5 milions  a ser forasters al 93% del territori, obligats a treballar amb un NIE i depenen d’una legislació aliena pel que fa a cobrar pensions i drets laborals.  Dilshi que com a forasters podràn ser expulsat’s del pais en vulnerar normatives. Que els seus drets civics es veran reduïts i la seva activitat econòmica limitada. Això per començar.

Als Unionistes ens interessa ampliar drets, no reduir-los. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada