dimecres, 23 de gener del 2013

Pot un parlament tombar les lleis que aprova?



Oi tant...

Estatut d'Autonomía (en conformitat al text emanat del Parlament al 2006)

Article 2.4: "Els poders de la Generalitat emanen del poble de Catalunya i s'exerceixen d'acord amb el que estableixen aquest Estatut i la Constitució".

Article 3.2: "Catalunya té en l'Estat espanyol i en la Unió Europea el seu espai polític i geogràfic de referència i incorpora els valors, els principis i les obligacions que deriven del fet de formar-ne part".

Article 223.1 (Sobre la reforma de l'Estatut en el titols que afecten la relación amb l'Estat Espanyol):

a. "La iniciativa de reforma correspon al Parlament, al Govern de la Generalitat i a les Corts Generals. Els ajuntaments i els titulars del dret de vot al Parlament poden proposar al Parlament que exerceixi la iniciativa de reforma en els termes establerts per l'article 222.1.a."

b. "L'aprovació de la reforma requereix el vot favorable de les dues terceres parts dels membres del Parlament, l'aprovació de les Corts Generals per mitjà d'una llei orgànica i, finalment, el referèndum positiu dels electors".

NOTA. Aclarir per la gent de lletres que 1/3 part de Ple del Parlament de Catalunya correpòn a 45 escons. Si una tercera part correspon a 45 escons, per una senzilla fòrmula matemàtica, dos terceres parts són 90, per 85 que han aprovat la declaració del dia d'avui. El projecte de reforma és doncs, il.legal o inviable. I sí no... 
...perquè collons van fotre a la  llei dels trons que calien dues terceres parts, eh?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada